Zelfrijdende vrachtwagenbouwer TuSimple gaat naar de beurs

ANP | 24 maart 2021 | 11:19 | Foto: ©ANP Zelfrijdende vrachtwagenbouwer TuSimple gaat naar de beurs

TuSimple, een bedrijf dat zelfrijdende vrachtwagens maakt, gaat naar de beurs. Dat meldt vaknieuwssite TechCrunch. Het is nog niet bekend hoeveel aandelen er vrijkomen en in welke prijsklasse die zullen vallen. Het bedrijf gaat naar de Nasdaq als ‘TSP’.

Het bedrijf maakt op dit moment nog lang geen winst. In 2020 maakte het bedrijf bijna 180 miljoen dollar verlies, meer twee keer zoveel als het jaar daarvoor. Aan het einde van vorig jaar had het bedrijf een totaal tekort van ruim 400 miljoen dollar. Het bedrijf draaide een omzet van 1,8 miljoen dollar in 2020, tegenover ruim 700.000 dollar in 2019.

TuSimple werd in 2015 opgericht en was toen een van de eerste zelfrijdende vrachtwagenbedrijven in een industrie die nog steeds klein, maar wel veelbelovend is. Het team dat het bedrijf heeft opgezet is Chinees, evenals de eerste investeerders, maar een groot deel van de fabrieken bevindt zich in de Verenigde Staten - evenals het hoofdkantoor, in San Diego. De controle over het bedrijf is voor het grootste gedeelte in handen van Charles Chao, die ook lid is van de Raad van Bestuur van TuSimple. Hij is vooral bekend als de voorzitter van Sina, het bedrijf dat eigenaar is van de Chinese sociale mediagigant Weibo.

Meer weten over Huawei en Kunstmatige Intelligentie? Klik hier.