De toekomst van robots in de keuken

ANP | 17 juli 2020 | 14:39 | Foto: ©ANP De toekomst van robots in de keuken

Miso Robotics ontwikkelt robots die zelfstandig kunnen assisteren in de keuken. Door het coronavirus ziet het bedrijf grote kansen voor robotica in de horeca.

De robot Flippy kan grillen, frituren, zelf spatels pakken en schoonmaken en ingrediënten herkennen. Hij wordt bestuurd door een zelflerend algoritme dat zich steeds beter leert aanpassen aan de omgeving in de keuken.

Hoewel Miso Robotics al langere tijd bezig is met het ontwikkelen van zelfstandig opererende keukenrobots denken de oprichters dat keukenrobotica door het coronavirus een enorme vlucht zal maken, omdat ze hygiënischer kunnen werken en niet zo makkelijk virussen verspreiden als mensen.

Hamburgers bakken

Flippy ‘kijkt’ met camera’s die ook temperatuur kunnen meten. Het zelflerend algoritme is verbonden met een grote cloudserver en kan daardoor veel verschillende soorten ingrediënten herkennen. Ook wordt de robot door te oefenen steeds efficiënter in het uitvoeren van de taken in de keuken.

Zo kan Flippy achter de grillplaat zelf rauwe hamburgers herkennen, ze omdraaien (en daarbij spatels verwisselen die met rauw vlees in aanraking zijn geweest) en de spatels en de grill schoonmaken.

Meer weten over Huawei en Kunstmatige Intelligentie? Klik hier.