VK presenteert richtlijnen voor 5G

ANP | 27 augustus 2020 | 16:11 | Foto: ©ANP VK presenteert richtlijnen voor 5G

De overheid van het Verenigd Koninkrijk heeft officiële richtlijnen over hoe regionale overheden kunnen bijdragen aan het uitrollen van 5G. Dat schrijft ITPro. In deze richtlijnen wordt aan lokale overheden gevraagd om toegang tot telecommunicatie te faciliteren en onjuiste informatie over de veiligheid van 5G tegen te gaan.

Met deze richtlijnen hoopt de overheid dat het voor telecomoperatoren makkelijker wordt om toegang te krijgen tot publiek gebied om te werken aan nieuwe infrastructuren voor het netwerk, zoals masten voor 5G en huisjes voor glasvezelnetwerken.

Volgens Simon Clarke, minister Lokale Overheden, spelen lokale overheden een kritieke rol in het leveren van een snellere internetverbinding. "Ik wil dat lokale overheden in het hele land hun gemeenschappen ervan verzekeren dat ze kunnen profiteren van snellere internetverbindingen. Dit zorgt voor lokale groei en is onderdeel van de missie van de overheid om elk gedeelte van ons land te helpen met het herstel van deze pandemie."

In de richtlijnen wordt ook gesproken over de complottheorieën die de ronde doen over 5G. Lokale overheden kunnen hier lezen wat ze kunnen doen om deze theorieën de kop in te drukken. Ook in het Verenigd Koninkrijk hebben deze theorieën ervoor gezorgd dat meerdere 5G-masten in brand zijn gestoken of dat installateurs tijdens hun werk worden lastiggevallen.

Meer weten over Huawei en 5G? Klik hier.