Niantic geeft inkijkje in toekomst AR-gaming met 5G

ANP | 31 maart 2021 | 17:08 | Foto: ©ANP Niantic geeft inkijkje in toekomst AR-gaming met 5G

AR-gameplatform Niantic, vooral bekend van de mobiele AR-game Pokémon Go, heeft een inkijkje gegeven in de projecten waar het bedrijf nu mee bezig is - onder meer op het gebied van 5G. Met de demo Codename: Urban Legends laat het bedrijf met een multiplayer zien hoe de toekomst van Augmented Reality (AR) en 5G-gaming eruit kan zien.

Het is de ambitie van Niantic om een wereldwijd AR-platform op te zetten waardoor mensen van over de hele wereld via hun smartphone spellen kunnen spelen in hun eigen omgeving. Volgens Niantic vragen veel mensen zich af wat de ‘killer app’ wordt die de krachten van 5G gaat demonstreren. Het platform denkt dat dit AR-gaming is, omdat je hiermee de hoge bandbreedte kunt demonstreren, weinig vertraging en de mogelijkheid om heel veel apparaten tegelijkertijd met elkaar te verbinden.

In de demo Codename: Urban Legends is een Pokémon Go-achtig spel te zien waarbij de spelers ook zelf moeten bewegen, bijvoorbeeld om vuurballen te ontwijken die op de telefoon verschijnen. Ook beschikt het spel over multiplayer, waardoor samen met vrienden of familie gespeeld kan worden.

Door het gebruik van 5G en servers die zich dichter bij de gebruikers bevinden kan AR op nog grotere schaal worden toegepast dan het bedrijf nu doet. Op dit moment zijn Deutsche Telekom, Globe Telecom en Verizon al bezig om netwerken te testen met Codename: Urban Legends. De vertragingen zijn met dit nieuwe 5G-netwerk tien keer korter dan voorheen, en de netwerken kunnen tien keer zoveel spelers tegelijkertijd aan. Ook moet 5G er in de toekomst voor zorgen dat AR-games minder batterij slurpen.

Meer weten over Huawei en 5G? Klik hier.