Hogeschool Utrecht start ontwikkeling master AI

ANP | 19 maart 2021 | 17:11 | Foto: ©ANP Hogeschool Utrecht start ontwikkeling master AI

De Hogeschool Utrecht (HU) is begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe master: Human Centred Artificial Intelligence. In deze opleiding leren studenten alles over kunstmatige intelligentie - niet zozeer de technische toepassing, maar meer vanuit het perspectief van mens en maatschappij. Dat schrijft vaknieuwssite Techzine. De master moet dit jaar nog van start gaan.

In het lesprogramma wordt onder meer stilgestaan bij de ethische toepassing van AI. Volgens de HU richten huidige AI-opleidingen zich vooral op het technische en wetenschappelijke aspect van AI. Deze nieuwe master moet meer ruimte bieden voor maatschappelijk debat.

Voor het ontwikkelen van de master ontvangt de HU subsidie van de Europese Commissie, omdat de opleiding past binnen het voornemen van de EU om voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen op het gebied van data. In Europa werken ook andere onderwijsinstellingen aan een vergelijkbare studie, zoals de Technische Universiteit van Dublin, de Universiteit van Napels en de Technologische en Economische Universiteit van Budapest.

Meer weten over Huawei en Kunstmatige Intelligentie? Klik hier.