Facebook vraagt mensen om te schelden tegen hun AI

ANP | 25 september 2020 | 12:48 | Foto: ©ANP Facebook vraagt mensen om te schelden tegen hun AI

AI-onderzoekers van Facebook vragen mensen om tegen hun AI te schelden, een sarcastische toon tegen ze aan te slaan en te proberen ze om de tuin te leiden - en dat allemaal om de AI beter te maken. Het project ‘Dynabench’ brengt mensen en AI samen om nieuwe datasets te creëren die moeten zorgen voor betere, meer flexibele AI.

Met Dynabench wil Facebook meten hoe makkelijk AI-systemen door mensen voor de gek gehouden kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de systemen worden getest waar dat het meest belangrijk is: binnen de interactie met mensen, en hoe die reageren op complexe, steeds verschillende manieren.

Het platform houdt bij welke voorbeelden het model voor de gek kunnen houden en daarmee voor een incorrecte voorspelling zorgen. Deze voorbeelden verbeteren hun eigen systemen weer en worden daarmee deel van een nieuwe, meer geavanceerde Dynabench dataset om een nieuwe generatie AI-modellen te testen. Deze kunnen vervolgens ook weer door Dynabench getest worden om zo een cyclus te creëren waarin AI steeds beter gaat werken.

Het project moet voor iedereen beschikbaar worden, zodat zowel onderzoekers als de gewone internetgebruiker met het systeem kan ‘praten’.

Meer weten over Huawei en Kunstmatige Intelligentie? Klik hier.