Breda en Eindhoven krijgen VR-speelhal om 5G te demonstreren

ANP | 1 september 2020 | 11:14 | Foto: ©ANP Breda en Eindhoven krijgen VR-speelhal om 5G te demonstreren

In Breda en Eindhoven worden dinsdag speelhallen met virtual reality (VR) geopend. Bezoekers krijgen een VR-bril op, waarna ze met vrienden vrij kunnen rondlopen in een gamewereld en opdrachten oplossen. Ze zitten daarbij niet vast aan kabels. Het project wordt gesponsord door Vodafone, dat ermee wil laten zien wat de mogelijkheden van nieuwe netwerktechnologie als 5G zijn.

De spellen worden speciaal voor de gamehallen gemaakt. Zo kunnen bezoekers naar de middeleeuwen getransformeerd worden waar ze met een kruisboog duistere wezens te lijf gaan, of kunnen ze als SWAT-team een bankoverval beëindigen. Ook is er een game gebaseerd op De Mol, de Vlaamse versie van Wie is de Mol. Spelers kunnen daarin zelf aan het populaire televisieprogramma meedoen.

De gamehallen worden uitgebaat door The Park Entertainment, een dochterbedrijf van de Belgische kabelaar Telenet. Dat is op zijn beurt weer een zusterbedrijf van VodafoneZiggo. In België bestaan de hallen van The Park al sinds 2018 en wisten de zes locaties in het land samen 120.000 bezoekers te trekken.

Meer weten over Huawei en 5G? Klik hier.