‘5G zorgt voor toename smartphoneverkoop’

ANP | 5 februari 2021 | 11:27 | Foto: ©ANP ‘5G zorgt voor toename smartphoneverkoop’

5G is een van de belangrijkste aanjagers van een omzetgroei in de smartphonebranche. Dat concludeert onderzoeksbureau Gartner in een jaarlijks rapport. De wereldwijde verkoop van smartphones zal dit jaar volgens de onderzoekers met 11 procent toenemen, tot een totaal van 1,5 miljard toestellen. Daarbij beschikt naar verwachting 35 procent van de verkochte toestellen over 5G-technologie.

In 2020 hebben consumenten wat minder uitgegeven aan smartphones, maar door de beschikbaarheid van nieuwe toestellen wordt er een grote piek in de verkoop verwacht. Volgens Gartner hebben mensen ook wat langer gewacht met het vervangen van telefoons, maar nu er ook wat goedkopere 5G-toestellen op de markt verschijnen zal de verkoop toenemen. Daarmee moet de verkoop dit jaar meer in de buurt komen van 2019.

Vorig jaar nam de verkoop van smartphones met 10,5 procent af, vooral door de coronapandemie. Door de toename van 5G-netwerken en toestellen met 5G voor een betaalbare prijs zal de vraag toenemen in volgroeide markten en China. In totaal zullen er naar de verwachting in 2021 zo'n 539 miljoen 5G-toestellen worden verkocht.

Meer weten over Huawei en 5G? Klik hier.