5G-netwerk KPN bereikt tweederde van Nederland

ANP | 18 november 2020 | 10:16 | Foto: ©ANP 5G-netwerk KPN bereikt tweederde van Nederland

Ruim tweederde van de inwoners van Nederland kan nu profiteren van het verbeterde netwerk van KPN, zowel op 4G als 5G, meldt het bedrijf. Het verbeterde netwerk zou een 50 procent hogere download op 4G bieden en gemiddeld 225 Mbps op 5G. Van het 5G-netwerk maken inmiddels de eerste zakelijke klanten gebruik.

Met het aanbrengen van nieuwe apparatuur op een van de 2500 zendmasten, deze keer in Limburg, is KPN over de helft met het bouwen van een compleet nieuw landelijk dekkend mobiel netwerk. Bij deze operatie worden de radio- en antenne-apparatuur van alle zendmasten vernieuwd.

Eind 2019 is KPN begonnen met het moderniseren van het gehele mobiele netwerk, waarbij ongeveer 5000 zendmasten moeten worden vervangen. In drukke, stedelijke gebieden wordt gebruikgemaakt van de Massive Mimo-antennes die gericht capaciteit kunnen verdelen over meerdere gebruikers. Het nieuwe mobiele netwerk is voor 90 procent ontsloten via 10 Gbps glasvezelverbindingen en is nu beschikbaar in het grootste deel van Nederland - de Randstad, Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en grote delen van Flevoland, Gelderland en Limburg.

Meer weten over Huawei en 5G? Klik hier.