Zalando koopt startup die virtueel kleding laat passen

ANP | 19 oktober 2020 | 18:27 | Foto: ©ANP Zalando koopt startup die virtueel kleding laat passen

Kledingwebwinkel Zalando heeft de Zwitserse startup Fision gekocht, een softwarebouwer die 3D-modellen van lichamen en kleding maakt. Daarmee wil Zalando een virtueel pashokje maken om klanten te laten zien hoe een kledingstuk bij hen zal vallen.

Retourzendingen zijn een groot probleem voor online verkopers van kleding. Consumenten bestellen hetzelfde item soms in meerdere maten, om de niet passende varianten terug te sturen. Al die zendingen moeten opnieuw uitgepakt, gecontroleerd en gereinigd worden. Dat kost veel geld en is bovendien slecht voor het milieu. Voor consumenten is het echter niet altijd eenvoudig om de juiste maat te kiezen, omdat niet alle kledingmerken dezelfde maattabellen hanteren.

Zalando maakt al gebruik van data over de aankoop- en retourgeschiedenis van een klant om advies te geven over wat de beste maat is van een kledingstuk. Met de technologie van Fision hoopt het bedrijf die adviezen verder te personaliseren.

Ook kledingfabrikanten kunnen iets aan de overname hebben, denkt Zalando. "Merken kunnen voor het eerst beter inzicht krijgen in hoe goed hun assortiment past bij de wensen van de doelgroep. Op termijn kan het ze helpen om beter passende kledingstukken te maken."

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.