VR als empathie-opwekker

ANP | 17 september 2020 | 16:52 | Foto: ©ANP VR als empathie-opwekker

Een aantal filmmakers zien in VR het ultieme gereedschap om de kijker echt in de schoenen van een ander te laten staan. De serie The Messy Truth VR Experience is genomineerd voor een Emmy, schrijft Wired.

In de serie, die vooralsnog uit twee korte afleveringen bestaat, kruipt de kijker onder andere in de huid van een 12-jarig jongetje dat op de passagiersstoel van een auto zit. Zijn afro-Amerikaanse vader wordt aangehouden door twee politieagenten en direct op een vervelende manier ondervraagd. Later wordt hij op een agressieve manier gesommeerd uit de auto te stappen. De scène is gebaseerd op gebeurtenissen die echt hebben plaatsgevonden.

Het doel van de serie is om situaties te laten zien die onprettig, maar ook 'normaal' zijn voor veel mensen - maar voor de kijker misschien niet. Brie Larson, die in een van de afleveringen speelt, zegt hiermee te willen laten zien dat de media niet als doel heeft om mensen uit elkaar te drijven. "Ik wil laten zien dat je de media en technologie kunt gebruiken om iets goeds te doen."

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.