Uruguay heeft met techbedrijf dLocal eerste unicorn

ANP | 18 september 2020 | 16:29 | Foto: ©ANP Uruguay heeft met techbedrijf dLocal eerste unicorn

De unicorn dLocal is een online betalingsplatform uit Uruguay. Het bedrijf is onlangs getaxeerd op een waarde van 1,2 miljard dollar, schrijft Bloomberg. Daarmee is het de eerste unicorn uit Uruguay, een land met 3,5 miljoen inwoners. Een unicorn is een private startup die meer dan 1 miljard waard is.

De unicorn biedt grote multinationals de kans om consumenten in ontwikkelende markten te bereiken doordat het een platform heeft gebouwd waar met allerlei verschillende munteenheden en betaalmiddelen kan worden afgerekend. Mensen kunnen betalen met lokale bankpassen, maandelijkse afschrijvingen, geld overboeken van hun rekening. Ook beschikt dLocal over e-wallets en kunnen mensen zelfs contant betalen.

Voorlopig wil het bedrijf nog geen betalingen in cryptomunten aannemen, maar als daar in de toekomst vraag naar is en toezichthouders het toestaan kan dat nog veranderen. Voor Uruguay is het ontstaan van de unicorn goed nieuws. De economie van Uruguay is sterk afhankelijk van overheidsuitgaven, landbouwexport en toerisme. Voor techbedrijven is het lastig om zonder buitenlandse steun te groeien.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.