Uday Shankar en James Murdoch stappen in digital tech

ANP | 14 januari 2021 | 10:57 | Foto: ©ANP Uday Shankar en James Murdoch stappen in digital tech

Uday Shankar, de voormalige topman van Disney in Azië, stapt samen met voormalig Century Fox-topman James Murdoch in digital tech in opkomende markten. Eerder zette James Murdoch al Lupa Systems op, een investeringsbedrijf dat zich richt op (nieuwe) media.

Bij zijn vertrek als topman zei Shankar dat hij een nieuwe generatie ondernemers wil ondersteunen en begeleiden, en dat hij met wereldwijde investeerders en pioniers zal samenwerken om dat te bereiken, meldt nieuwssite Variety. Ook is hij onlangs aangesteld als de voorzitter van de Indiase lobbyorganisatie voor handel, de FICCI.

Eerder werkte hij met Murdoch al samen in topposities bij het internationale mediabedrijf Star. Hier zouden ze elkaar gevonden hebben in een "wereldlijke visie en een verlangen om de oude orde te verstoren". "Digitale technologie biedt de kans om de levens van miljoenen mensen in de wereld te veranderen. Ik denk dat we technologie, ondernemingszin en talent kunnen verenigen om niet alleen te ondernemen, maar ook iets goeds te doen voor de maatschappij", zegt Shankar in een verklaring.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.