Uber laat Londense gebruikers elektrische taxi kiezen

ANP | 29 maart 2021 | 14:46 | Foto: ©ANP Uber laat Londense gebruikers elektrische taxi kiezen

Wie in het centrum van Londen een Uber wil pakken, kan er vanaf maandag voor kiezen om met een volledig elektrische taxi mee te rijden. De optie, die de naam Uber Green heeft gekregen, moet het bedrijf helpen om in 2040 een volledig emissievrij platform te zijn. Dat meldt The Financial Times. De optie moet tegen het eind van het jaar in 60 Europese en Amerikaanse steden beschikbaar zijn.

"Nu de steden weer langzaam uit de lockdown komen, hebben we een unieke kans om groen herstel aan te jagen door ervoor te zorgen dat elke Uber in Londen volledig elektrisch is", zegt het bedrijf tegen de Britse zakenkrant. Als stimulans hoeven chauffeurs van elektrische auto’s minder servicekosten af te dragen aan Uber. Van de 45.000 Ubers in Londen zijn er slechts 1600 elektrisch.

Londen moet de eerste markt worden waarin Uber in 2025 alleen nog emissievrije ritjes aanbiedt. Andere steden in Europa en Noord-Amerika moeten binnen vijf jaar daarna volgen. Chauffeurs in de rest van de wereld hebben tot 2040 om elektrisch te gaan rijden.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.