Kinderen met goede digitale vaardigheden leren beter

ANP | 18 november 2020 | 16:53 | Foto: ©ANP Kinderen met goede digitale vaardigheden leren beter

Kinderen en jongeren die over goede digitale vaardigheden beschikken leren beter. Dat blijkt uit een analyse van verschillende onderzoeken naar kinderen, jongeren en digitale vaardigheden. De analyse werd uitgevoerd door ySkills, een Europese onderzoeksorganisatie die zich richt op de verbetering van de digitale vaardigheden van jongeren.

Kinderen met goede digitale vaardigheden halen betere resultaten op school dan kinderen met minder sterk ontwikkelde digitale vaardigheden. Wel zeggen de onderzoekers dat dit gebaseerd is op een relatief klein aantal onderzoeken, en dat in de toekomst meer onderzoek nodig is. Kinderen met een hoog opleidingsniveau hebben vaak hogere digitale vaardigheden, maar ook een positieve houding ten opzichte van ICT, een hogere sociaaleconomische status en scholen die meer ICT-ondersteuning bieden helpen hierbij. Ook is het belangrijk dat ouders kinderen stimuleren de vaardigheden te ontwikkelen.

Hoewel jongens over het algemeen zichzelf hoger inschatten dan meisjes op het gebied van digitale vaardigheden, blijkt uit de testen geen verschil.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.