IBM en Rotterdamse scholen komen met toegepast it-onderwijs

ANP | 13 oktober 2020 | 18:37 | Foto: ©ANP IBM en Rotterdamse scholen komen met toegepast it-onderwijs

IBM en IT Campus Rotterdam gaan het P-TECH-onderwijsmodel aanbieden. Daarmee kunnen jongeren in het vmbo en mbo meer inhoudelijke kennis en vaardigheden opdoen en een diploma behalen op het gebied van nieuwe innovatieve technologie. Dat meldt vaknieuwssite AG Connect. P-TECH is door IBM ontwikkeld en wordt wereldwijd naar eigen zeggen al door meer dan 150.000 leerlingen op 220 scholen gebruikt.

Leerlingen krijgen naast het reguliere curriculum extra workshops, lessen en coaching. Ze leren meer over de praktijk tijdens een stage en bij bezoeken aan werkgevers. Onder andere EIC Mainport Rotterdam, het havenbedrijf van de stad, Cisco en Shell zijn aan het project verbonden. De partners willen zo de aansluiting van het onderwijs op de werkpraktijk verbeteren. Het is de bedoeling dat de verwachting van studenten over onderwijs en de wensen van werkgevers in de snel bewegende technologiesector zo beter bij elkaar passen.

"Dankzij het P-TECH-onderwijsmodel en de samenwerking met bedrijven verwachten wij meer jongeren uit de regio te kunnen helpen om hun talenten te ontwikkelen om zo te kunnen voldoen aan de behoefte aan goed geschoold IT personeel in onze regio," zegt Marijn Roelof, directeur bij IT Campus Rotterdam.

Op het Zuiderpark College is P-TECH sinds dit schooljaar in de vmbo-opleiding SmartTech opgenomen. En bij het Techniek College Rotterdam is in het eerste jaar van een ict-opleiding een P-TECH-traject gestart dat gefaseerd uitgebreid zal worden.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.