Connected Transport Corridor digitaliseert wegen rondom Schiphol

ANP | 22 oktober 2020 | 17:09 | Foto: ©ANP Connected Transport Corridor digitaliseert wegen rondom Schiphol

In de Connected Transport Corridor (CTC) ontvangen aangesloten vervoerders en chauffeurs in de regio Schiphol actuele verkeersinformatie. Ook zijn er nieuwe, slimme verkeerslichten geplaatst. De CTC werd gisteren door de Metropoolregio Amsterdam gelanceerd, schrijft branchevereniging TLN.

Chauffeurs ontvangen actuele informatie over incidenten, files en wegwerkzaamheden via een app. Ook helpt de app bij het kiezen van de meest efficiënte route. Volgens Erik Nagel, directeur van Nagel Transport, helpt deze informatie chauffeurs om beter te anticiperen. "Ze krijgen minder vaak te maken met onverwachte omstandigheden en rijden veiliger én met meer comfort", zei Nagel tegen TLN.

Ook zijn er rondom Schiphol slimme verkeerslichten (iVRI’s) geplaatst. Deze iVRI’s houden rekening met naderende vrachtwagens en geven eerder groen licht - als de verkeerssituatie het toelaat. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook brandstof en vermindert dus zo de uitstoot van CO2.

Vanaf 2021 wordt het aantal slimme verkeerslichten op de N201 en N232 verder uitgebreid. Ook zullen dan meer transporteurs zich aansluiten. Daarbij moet in de toekomst het beheren van veilige wachtlocaties onderdeel worden van de CTC. Door informatie over wachtlocaties en wachttijden in kaart te brengen en real time aan te bieden moet de chauffeur beter inzicht krijgen in waar veilig gewacht kan worden op goederen.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.