‘Check je DigiD alvast voor de belastingaangifteperiode’

ANP | 22 februari 2021 | 14:50 | Foto: ©ANP ‘Check je DigiD alvast voor de belastingaangifteperiode’

Burgers moeten voor 1 maart controleren of ze hun DigiD-gegevens nog hebben. Die oproep doet Logius, de overheidsdienst die verantwoordelijk is voor de inlogmethode. Vanaf 1 maart kunnen Nederlanders hun aangifte inkomstenbelasting over 2020 doen.

"Veel mensen ontdekken dat zij hun DigiD wachtwoord zijn vergeten op het moment dat zij willen starten met de aangifte", zegt Logius. "Check daarom op tijd of u nog kunt inloggen met uw DigiD."

Logius raadt burgers aan om de DigiD-app op hun smartphone te zetten. "Dan hoeft u helemaal geen ingewikkeld wachtwoord meer te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest." Met de app kunnen gebruikers inloggen door een QR-code te scannen en ter bevestiging hun pincode in te typen.

Digitaal

Het overgrote deel van de belastingaangiften wordt tegenwoordig digitaal afgehandeld. Vorig jaar werd slechts 1 procent van de in totaal 9,3 miljoen ingediende aangiften via een papieren formulier gedaan. De meeste mensen gebruiken voor aangifte de site van de Belastingdienst: 79 procent.

Aanzienlijk minder populair is de aangifte-app, daar maakte vorig jaar slechts 6 procent van de mensen gebruik van. Lang niet iedereen kan de app gebruiken: wie bijvoorbeeld een onderneming heeft, aftrekposten heeft of zijn woning via Airbnb verhuurt, moet zijn aangifte via de website doen.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.