Bug bounty CoronaMelder start woensdag

ANP | 13 januari 2021 | 10:07 | Foto: ©ANP Bug bounty CoronaMelder start woensdag

De bug bounty voor de CoronaMelder start volgende week woensdag. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Een bug bounty is een oproep aan mensen uit de IT-wereld om fouten op te sporen in software, vaak tegen een beloning. Wat de beloning voor deze bug bounty is, is niet bekendgemaakt.

In oktober kondigde de minister al aan dat er een bug bounty zou komen, maar maakte toen nog geen datum bekend. In de loop van de week zouden er op de website van de CoronaMelder meer details bekend moeten worden gemaakt over het programma.

Volgens De Jonge heeft IT-adviesbureau Noordbeek al een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheid van de app, en daarbij geen ‘kritieke risico’s’ aangetroffen.

4,4 miljoen downloads

De app zou inmiddels, 13 weken na de lancering, door ruim 4,4 miljoen mensen gedownload zijn. Via de app hebben iets minder dan 95.000 positief geteste mensen samen met de GGD anderen kunnen waarschuwen dat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon.

Na een update van Apple kunnen nu ook oudere iPhonemodellen de CoronaMelder downloaden. Voorheen was de app voor Applegebruikers alleen beschikbaar bij een iPhone 7 of nieuwer, nu kan de app ook geïnstalleerd worden op de 5s en de 6.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.