Brabant en Limburg waarschuwen via navi-apps voor recreatiedrukte

ANP | 29 maart 2021 | 10:23 | Foto: ©ANP Brabant en Limburg waarschuwen via navi-apps voor recreatiedrukte

SmartwayZ.NL, het mobiliteitsprogramma van de provincies Noord-Brabant en Limburg, gaat samenwerken met navigatie-apps Flitsmeister en Waze om de drukte bij recreatieplekken te verminderen. Als het in een natuurgebied of op een andere plek te druk dreigt te worden, krijgen mensen die nog onderweg zijn een melding in de app met het advies om niet te komen.

Het gaat nu nog om een proef, waarbij de drukte in tien Brabantse natuurgebieden zeven dagen per week wordt gemonitord. Als het daar te druk dreigt te worden of als de parkeerplaatsen vol zijn, krijgen gebruikers van de navigatie-apps een melding. Die verschijnt zowel bij het invoeren van de bestemming als bij het naderen van de locatie. Ze worden dan geadviseerd een andere bestemming te kiezen, of om op een ander moment terug te keren.

In Limburg is het systeem nog niet actief, maar alles staat al wel klaar om in werking te treden in de binnenstad van Maastricht. Als na de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen blijkt dat het daar te druk wordt, kunnen automobilisten onderweg naar de Limburgse hoofdstad een melding verwachten.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.