Station Londen gebruikt speciale software voor social distancing

ANP | 30 september 2020 | 15:50 | Foto: ©ANP Station Londen gebruikt speciale software voor social distancing

Het drukke treinstation St. Pancras International maakt gebruik van verschillende digitale technieken om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen, met name tijdens de spits. Ze hebben een digitale ‘twin’ van het station gemaakt om bewegingen van mensen te kunnen analyseren, meldt de BBC.

Voor de uitbraak van het virus was het hele station al een keer door speciale camera’s gescand om zo een precieze digitale kopie van het station te kunnen maken. Deze kopie wordt nu gebruikt om de mensenmassa in het station beter te kunnen navigeren.

Met 30 verschillende camera’s die over 3D-sensoren beschikken wordt de menigte in het station in de gaten gehouden. Binnenkort komen daar nog twintig extra camera’s bij. De camera’s werken veel preciezer dan normale bewakingscamera's. Zo kunnen de camera’s heel nauwkeurig de afstand tussen mensen inschatten. Die gegevens worden in de digitale twin geladen, waar de bewegingen van mensen worden geanalyseerd en waarmee kan worden bekeken of ergens moet worden ingegrepen.

Het St. Pancrasstation is het eerste treinstation dat op basis van zo’n digitale twin een echte mensenmassa analyseert en een digitaal systeem gebruikt dat ook op eigen houtje operationele beslissingen maakt op het gebied van social distancing. De mensen die op de camera’s worden geregistreerd verschijnen als abstracte poppetjes in het digitale systeem, waarbij een rode of groene kleur aangeeft of ze voldoende afstand houden tot andere reizigers.

Naast de informatie die via de camera’s realtime wordt geregistreerd heeft het systeem ook informatie over gekochte treinkaartjes, waardoor kan worden ingeschat op welke perrons het druk zal worden. Met die informatie worden medewerkers ingezet die mensen via een alternatieve route naar het perron leiden of worden roltrappen in- en uitgeschakeld om mensen te stimuleren een bepaalde route te volgen.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.