Razendsnel analyseren in de wereld van IoT

ANP | 2 oktober 2020 | 10:33 | Foto: ©ANP Razendsnel analyseren in de wereld van IoT

GeoSpock is een data-analysebedrijf dat zegt gigantische hoeveelheden data heel snel te kunnen analyseren. Het bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk zegt dat de onderliggende technologie is ontwikkeld aan de universiteit van Cambridge, door promovendus Steve Marsh in 2013.

Marsh zou tijdens zijn promotieonderzoek het idee hebben opgedaan voor een supercomputer die werkt als het menselijk brein, met gigantische parallelle structuren. Deze structuren vormen de basis van de platformen van GeoSpock, die daardoor sneller hele grote hoeveelheden data kunnen verwerken.

De toekomst van GeoSpock ligt volgens het bedrijf dan ook binnen de wereld van IoT: wanneer steeds meer apparaten online verbonden zijn en dus ook data over de fysieke wereld gaan genereren moeten de instrumenten waarmee die data wordt geanalyseerd en gecombineerd dat wel aankunnen. Het platform van GeoSpock is speciaal gericht op IoT, (zelfrijdende) voertuigen en smart cities. GeoSpock zegt dat met het platform dat het heeft ontwikkeld de analyse van de data van zulke omvang in enkele seconden gedaan kan worden, waar dat voorheen nog uren kon duren.

Volgens TechEU heeft GeoSpock in een nieuwe investeringsronde 5,4 miljoen dollar opgehaald, wat zorgt voor een totale investering van 32 miljoen.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.