PostNL test bezorgdrones voor medische spoedleveringen

ANP | 21 september 2020 | 15:49 | Foto: ©ANP PostNL test bezorgdrones voor medische spoedleveringen

PostNL onderzoekt samen met het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum, bloedbank Sanquin en de ANWB of medische producten per drone bezorgd kunnen worden, schrijft nieuwsplatform Logistiek.nl. Met de drones willen ze voorkomen dat medische spoedbestellingen gevaar lopen in het steeds drukker wordende wegverkeer.

De drones worden bediend door de ANWB en inmiddels worden de apparaten getest bij de Gelderse vliegbasis Deelen en boven een open terrein in Biddinghuizen. Daarmee wordt de technische kant van de drone getest. De volgende stap wordt het proefvliegen boven bewoond gebied.

Volgens PostNL is het niet de bedoeling dat er binnenkort ook drones met webshopbestellingen gaan rondvliegen, de test is puur gericht op medische spoedzendingen.

Zware drones

Het Duitse logistiekbedrijf DB Schenker zet ook in op drones, maar wel van een ander kaliber. DB Schenker heeft een overeenkomst gesloten met Volocopter, een jong bedrijf dat krachtige en grote drones maakt. Dat meldt Reuters. De Duitse start-up ontwikkelt drones die een lading van tot wel 200 kilogram de lucht in kunnen brengen en een afstand van 40 kilometer kunnen afleggen.

De Duitse partijen zetten vooral in op zakelijke transporten, en niet op leveringen aan consumenten. Er wordt gedacht aan onder andere het bezorgen van componenten aan fabrieken.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.