OnePlusoprichter begint IoT-bedrijf ‘Nothing’

ANP | 27 januari 2021 | 14:48 | Foto: ©ANP OnePlusoprichter begint IoT-bedrijf ‘Nothing’

De mede-oprichter van de Chinese smartphonefabrikant OnePlus, Carl Pei, is een nieuwe IoT-onderneming begonnen die ‘Nothing’ heet. Dat heeft hij bevestigd in een interview met vaknieuwssite The Verge.

Het bedrijf is gevestigd in Londen en zou in de eerste helft van dit jaar ‘smart devices’ moeten gaan leveren. Wat voor apparaten dat precies zijn wil Pei nog niet kwijt. "Het is Nothings missie om de grenzen tussen mensen en technologie te laten verdwijnen en een naadloze digitale toekomst te creëren", zegt Pei. "Technologie die goed is ontworpen zou in de achtergrond moeten opgaan en je niet moeten opmerken."

Ondanks dat Pei niets wil zeggen over de productcategorie waarop Nothing zich gaat richten, zegt hij wel dat het bedrijf in meerdere categorieën producten wil gaan aanbieden en daarmee een soort ecosysteem van apparaten wil opbouwen. Onder Pei’s leiding produceerde OnePlus naast smartphones nog veel meer producten, zoals koptelefoons en tv’s. Toen Pei gevraagd werd of Nothing ook koptelefoons ging maken zei hij dat de plannen van het bedrijf ‘veel meer waren dan alleen dat’.

Componenten

Wat Nothing in ieder geval anders gaat doen dan concurrenten, is dat Nothing van het begin af aan zelf componenten gaat ontwikkelen voor de hardware. Volgens Pei zien veel producten van verschillende bedrijven er hetzelfde uit omdat ze dezelfde componenten gebruiken om hun producten op te bouwen.

Uiteindelijk hoopt Pei vooral dat digitale apparaten uit het zichtveld verdwijnen. "Ik zie een grasveldje voor me met mensen die picknicken en er zijn geen schermen, geen laptops, geen smartwatches, geen billboards. Dat is het eindresultaat." Pei geeft toe dat het nog wel twintig tot dertig jaar kan duren voor we daar zijn, maar dat dit wel de toekomst is waar zijn bedrijf zich op richt.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.