Microsoft wil stoppen met produceren van afval

ANP | 4 augustus 2020 | 11:44 | Foto: ©ANP Microsoft wil stoppen met produceren van afval

Microsoft is van plan om in 2030 geen afval meer te produceren. Ook zegt het bedrijf uit Californië in 2025 te stoppen met het gebruik van wegwerpplastic in verpakkingen. E-waste blijft voorlopig wel een probleem. Dat schrijft The Verge.

Vorig jaar werd er in de grootste kantoren van Microsoft 3.289 ton afval naar de stort gebracht. Dit cijfer wil het bedrijf over tien jaar terugbrengen naar nul. Om de ‘zero waste’ doelstellingen te halen, wil Microsoft zogeheten ‘Circular Centers’ opzetten die het voor het bedrijf mogelijk maken om 90 procent van het afval ter plekke te recyclen zonder dit proces uit te besteden.

Toch lijkt afval van de kantoorcomplexen een minder urgent probleem dan de restproducten die vrijkomen bij de productie van apparaten die Microsoft maakt. Volgens The Verge werd in 2019 wereldwijd 53.6 miljoen ton aan e-waste gedumpt en de verwachting is dat dit cijfer de komende jaren verder toeneemt. Verschillende organisaties roepen elektronicabedrijven op om producten te maken die langer meegaan en te zorgen dat ze kunnen worden gerecycled.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.