IoT-project helpt Schotse Hooglanden bij CO2-reductie

ANP | 25 maart 2021 | 13:22 | Foto: ©ANP IoT-project helpt Schotse Hooglanden bij CO2-reductie

De Schotse Hooglanden hebben de hulp ingeschakeld van IoT-ontwikkelaar North om een IoT-project op te zetten dat moet helpen om de klimaatambities van Schotland te realiseren. Met het project, waar 400.000 pond in is gestoken, moeten huizen, recreatiecentra en gebouwen van de gemeente worden getransformeerd tot panden die zelf analyses kunnen uitvoeren over het energiegebruik en mogelijke besparingen.

Met speciale sensoren kan in de gebouwen informatie worden verzameld over het CO2-gehalte, de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie, elektriciteitsverbruik en verlichting. Het project moet naast het terugbrengen van de CO2-uitstoot ook geld besparen en de omgeving van bewoners en medewerkers verbeteren.

Door het project kunnen alle gebouwen die worden verhuurd of gebruikt door de gemeente in de Hooglanden - een gebied dat een derde van de totale oppervlakte van Schotland is - vanuit een centraal punt in het IoT-netwerk in de gaten worden gehouden. Dankzij de sensoren kan worden gemeten hoe hoog de CO2-niveaus zijn, maar ook worden berekend hoe geld en uitstoot kan worden bespaard door het gebruik van verwarming en verlichting te optimaliseren.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.