IoT-platform laat vrachtwagens efficiënter rijden

ANP | 14 januari 2021 | 14:59 | Foto: ©ANP IoT-platform laat vrachtwagens efficiënter rijden

Het IoT-platform van het Taiwanese 3Drens zorgt ervoor dat vrachtwagens efficiënter rijden. Dat doet het platform niet alleen door de routes te tracken en ze beter in te plannen, maar ook door kleinere bedrijven de optie te bieden om overgebleven ruimte in een vrachtwagen in te kopen, meldt vaknieuwssite Techcrunch.

Het platform werd opgericht in 2017. Toen bestonden de afnemers voornamelijk uit elektrische scooterbedrijven die de IoT-box van 3Drens op hun elektrische steps schroefden om te controleren of er ongelukken met de stepjes plaatsvonden of dat iemand langer van de step gebruik maakte dan afgesproken. Ook konden de verhuurdes zo een soort hittekaart maken van de gebieden waar de stepjes zich het vaakst bevonden, om weer deals te kunnen sluiten met horecagelegenheden en andere toeristische attracties.

Nu heeft 3Drens een platform gebouwd dat precies laat zien waar vrachtwagens zich bevinden. Ook levert het platform data aan de bedrijven die ze helpt om betere beslissingen te maken over hoe ze hun wagens inzetten. En nu kunnen verhuurders van vrachtwagens of bedrijven die zelf vrachtwagens hebben ook via het platform loze ruimte verhuren aan kleine bedrijven die niet over eigen voertuigen beschikken of te weinig materiaal willen verplaatsen om een hele vrachtwagen af te huren.

Het platform helpt niet alleen bij het kiezen van het voertuig met het meest geschikte laadvermogen, maar kiest ook de beste route en voorziet bestuurders automatisch van een nieuwe taak als hun bezorging voltooid is.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.