Fitnesstracker Bosch kan bijna elke activiteit herkennen

ANP | 17 december 2020 | 13:02 | Foto: ©ANP Fitnesstracker Bosch kan bijna elke activiteit herkennen

Bosch heeft een sensor ontwikkeld die verschillende sportactiviteiten kan herkennen op basis van herhaalde bewegingen - jumping jacks, benchpresses, touwtjespringen, enzovoorts. De BHI260AP zelflerende AI-sensor heeft de AI al ingebouwd, waardoor de data niet eerst naar een server hoeft te worden gestuurd, maar lokaal op de chip kan worden verwerkt.

De sensor is klein genoeg om te worden verwerkt in bijvoorbeeld een polsband. Los van zo’n 15 oefeningen die vooraf worden meegeleverd kan de sensor zelf nieuwe activiteiten herkennen. Zodra iemand een nieuwe oefening doet, zoals push-ups, begint de sensor met meten. Na afloop van de oefening geeft de sensor via een app op de telefoon van de gebruiker aan dat hij een nieuwe oefening heeft herkend, en kan de gebruiker er zelf een naam aan geven.

In de toekomst hoeft de gebruiker dan niet opnieuw in te voeren welke activiteit er bezig is, omdat de sensor dat zelf kan herkennen.

Gedetailleerd verslag

De sensor kan bijhouden hoeveel herhalingen iemand heeft gedaan, en ook een schatting geven van het aantal verbrande calorieën. In plaats van alleen een rapportage dat iemand 20 minuten lang benchpresses heeft gedaan, kan de sensor een gedetailleerd verslag geven van de techniek, effectiviteit en intensiteit. Ook kan dankzij de sensor de gebruiker gewaarschuwd worden als de techniek teveel afwijkt.

Bosch ontwikkelt zelf geen hardware, maar heeft de sensor beschikbaar gesteld voor andere partijen die dit wel doen. Vaknieuwssite Gizmodo verwacht in de loop van het komende jaar al hardware te zien die de sensor heeft geïntegreerd.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.