Deze stickers maken ook oude apparaten IoT

ANP | 6 oktober 2020 | 13:23 | Foto: ©ANP Deze stickers maken ook oude apparaten IoT

De Belgische startup Sensolus maakt stickers die over draadloze trackers beschikken. Met de stickers kunnen machines of producten die niet met het internet kunnen verbinden of zelfs op stroom werken worden toegevoegd aan een online supply chain, waardoor bedrijven ze beter kunnen volgen - bijvoorbeeld in de zware industrie, afvalverwerking of transport.

De stickers blijven tot zeven jaar werken en sturen informatie over het product naar de cloud, waardoor bedrijven hun inventaris beter kunnen beheren. Denk hierbij aan containers, trailers, of transportwagens. Naast het opzoeken van de huidige locatie geeft het systeem van Sensolus ook informatie over het gebruik van een bepaald voorwerp, wat voor rotaties het maakt binnen een bedrijf en kan het een waarschuwing geven als er een onregelmatigheid optreedt. Op basis van verzamelde data kan het systeem ook informatie en analyses leveren om de logistiek binnen een bedrijf te verbeteren. De stickers moeten ervoor zorgen dat bedrijven minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar materiaal en dat ze ook niet gestolen of misbruikt kunnen worden.

In een nieuwe investeringsronde heeft het bedrijf 3,5 miljoen euro opgehaald. De stickers worden nu in meer dan 15 landen gebruikt bij bedrijven als Airbus Volvo en AB InBev. Met de investering wil het bedrijf niet alleen de afzetmarkt vergroten, maar ook zoeken naar manieren om andere producten in de supply chain toe te kunnen voegen aan de cloud.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.