Caria helpt vrouwen om hun menopauze beter te begrijpen met AI

ANP | 17 maart 2021 | 16:30 | Foto: ©ANP Caria helpt vrouwen om hun menopauze beter te begrijpen met AI

De app Caria helpt vrouwen met behulp van kunstmatige intelligentie om hun menopauze beter te begrijpen, en ontkracht mythen die over het onderwerp bestaan. De Apple Store heeft de app extra onder de aandacht gebracht, meldt vaknieuwssite Apple Insider.

De app beschikt onder meer over een AI-assistent waar vrouwen die in de overgang zitten mee kunnen praten. Zo kunnen ze beter begrijpen waarom bepaalde symptomen ontstaan en hun proces volgen.

Volgens Apple gaat aandacht voor vrouwelijke gezondheidszorg veel naar anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen, terwijl vrouwen een aantal jaar en gemiddeld 20.000 dollar kwijt zijn aan onzekere behandelingen, doktersafspraken en producten om op een zo prettig mogelijke manier door de menopauze te gaan.

"Er is te weinig aandacht voor de menopauze in de gezondheidszorg. Slechts 20 procent van de co-assistenten bij gynaecologie krijgt in de Verenigde Staten onderwijs over de overgang. Hierdoor weten veel zorgmedewerkers niet goed hoe ze een menopauze kunnen diagnosticeren en hoe ze de symptomen kunnen behandelen, waardoor vrouwen vaak niet genoeg opties krijgen", zegt Arfa Rehman, medeoprichter van Caria.