Snapchat komt met nieuwe muziekfunctie

ANP | 4 augustus 2020 | 14:19 | Foto: ©ANP Snapchat komt met nieuwe muziekfunctie

Gebruikers van Snapchat kunnen later dit jaar muziek toevoegen aan hun opgenomen filmpjes. Snap, het bedrijf achter de populaire app, laat aan Variety weten verschillende contracten te hebben afgesloten met grote platenlabels waaronder Warner en Universal.

Met de nieuwe functie gaat de applicatie de strijd aan met concurrent TikTok dat het playbacken op bekende muziek als uitgangspunt heeft. Gebruikers kunnen bij het zien van een muziekvideo omhoog swipen om de artiest en albumhoes van het nummer te zien. Vervolgens kan de muziek worden beluisterd op streamingservices als Spotify en Apple Music. Bij TikTok is het nog niet mogelijk om via de app doorgestuurd te worden naar een streamingplatform.

Een woordvoerder van moederbedrijf Snap zegt tegen Variety dat de app constant op zoek is naar creatieve manieren waarmee gebruikers zichzelf kunnen laten zien. "Muziek draagt bij aan het vastleggen van gevoelens en momenten die gebruikers willen delen met hun vrienden", aldus de woordvoerder.

Snapchat is begonnen met het testen van de functie in Australiƫ en Nieuw-Zeeland. In de herfst hoopt het bedrijf meer gebruikers muziek toe te laten voegen aan hun Snaps. De applicatie kent ruim 200 miljoen actieve gebruikers en is vooral populair onder jongeren.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.