Microsoft investeert 2 miljoen euro in Zuid-Afrikaanse agritech

ANP | 5 augustus 2020 | 16:16 | Foto: ©ANP Microsoft investeert 2 miljoen euro in Zuid-Afrikaanse agritech

Microsoft wil met een investering van 40 miljoen rand (circa 2 miljoen euro) Zuid-Afrikaanse kleine boeren helpen om op technologisch gebied mee te komen. Veel van die kleine boeren stuiten op een gebrek aan infrastructuur, toegang tot formele markten en financiële ondersteuning om in hun bedrijf te herinvesteren. Ook zouden ze volgens Microsoft moeite hebben met het voldoen aan regels omtrent voedselveiligheid en missen ze vaardigheden om hun bedrijf en productie te verbeteren.

Het bedrijf denkt dat technologie daarbij kan helpen. Volgens een door Microsoft aangevraagd rapport van Research ICT Africa kunnen technologieën als Internet of Things, remote sensing en onbemande drones helpen om de voedselzekerheid van Zuid-Afrika te verbeteren en om banen te creëren, ongelijkheid te verminderen en met minder middelen meer opbrengst te krijgen.

De investering richt zich op Zuid-Afrikaanse techbedrijven die samen met Microsoft oplossingen kunnen ontwikkelen en implementeren. Het moeten oplossingen zijn die de uitdagingen van kleine boeren aanpakken en een betekenisvolle economische impact hebben.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.