Met de app ‘mmhmm’ wordt iedereen nieuwslezer

ANP | 8 juli 2020 | 11:25 | Foto: ©ANP Met de app ‘mmhmm’ wordt iedereen nieuwslezer

Nu een groot deel van de beroepsbevolking over de hele wereld aan het thuiswerken is wordt het tijd dat we onze videovergaderingen wat professioneler aanpakken. Dat vindt Phil Libin, de man die hiervoor CEO was van de to do-app Evernote. Hij ontwikkelde ‘mmhmm’, een app waarmee je beter kunt presenteren in videocalls zoals Zoom of Google Hangouts.

Wat Libin zo stoorde aan presenteren in een videodienst als Zoom is dat je moet kiezen: je deelt je scherm of je kijkt naar de persoon die aan het presenteren is - maar je kunt niet tegelijkertijd naar een (Powerpoint)presentatie kijken én naar de persoon die een verhaal vertelt. Dat zegt hij in een eigen video op YouTube. Met de app mmhmm kun je je presentatie weergeven op een virtuele achtergrond, net zoals nieuwslezers dat doen op het journaal.

In de presentatievideo laat Libin zien hoe het werkt. Je kunt als presentator jezelf vergroten of verkleinen, in een hoekje schuiven, of jezelf over het scherm laten bewegen om iets aan te wijzen. Of: maak jezelf semi-transparant, zodat je in beeld bent maar tegelijkertijd niets aan het zicht onttrekt.

Meekijken met je smartphone

In de virtuele achtergrond kun je naast presentaties ook schermweergaven laten zien, zodat je live iets kunt demonstreren op je smartphone. Je kunt ook live-video’s weergeven of real-time door een website scrollen. Met multiplayer kunnen twee mensen die zich in een aparte ruimte bevinden voor dezelfde achtergrond presenteren, waardoor het lijkt alsof ze zich naast elkaar bevinden.

Tot slot kondigt Libin nog een functie aan waarmee je buiten de Zoom-calls om op een nieuwe manier kunt presenteren met de app. Je kunt een presentatie opnemen en een link sturen naar mensen. De kijkers kunnen vervolgens zelf beslissen of ze jou in beeld willen zien, of dat ze je helemaal uit beeld willen hebben, en of ze je wel of niet willen horen.

Volgens The Verge heeft de app 4,5 miljoen dollar opgehaald in een investeringsronde die geleid werd door Sequoia Capital.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.