Google verwijdert YouTube-kanalen met link naar China

ANP | 6 augustus 2020 | 16:49 | Foto: ©ANP Google verwijdert YouTube-kanalen met link naar China

Google heeft tussen april en juni 2500 Youtube-kanalen verwijderd. De kanalen hadden een link naar China en zouden misinformatie verspreiden. Dat meldt The Guardian.

Het techbedrijf uit Californië laat weten dat de actie onderdeel uitmaakt van een lopend onderzoek naar de invloed van China in het digitale domein. Op de meeste van de verwijderde kanalen werden video's geplaatst met een spamachtig karakter. Een klein deel van de video's hield zich bezig met politiek.

De actie van Google komt op een moment dat de (digitale) spanning tussen China en de Verenigde Staten toeneemt. Eerder liet president Trump weten dat hij van plan is om de Chinese social-media app TikTok te verbannen uit de VS. Ook de populaire berichtenapp WeChat wordt door het land gezien als een serieuze bedreiging. De VS zeggen te willen voorkomen dat China via de applicaties gevoelige informatie van Amerikaanse burgers en bedrijven in handen krijgt.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten van het optrekken van een nieuw IJzeren Gordijn.

Meer weten over Huawei en Internet of Things? Klik hier.