Digitale dierenarts haalt 30 miljoen aan investeringen op

ANP | 19 november 2020 | 16:06 | Foto: ©ANP Digitale dierenarts haalt 30 miljoen aan investeringen op

Het Zweedse bedrijf FirstVet heeft in een nieuwe investeringsronde bijna 30 miljoen euro aan investeringen opgehaald om uit te kunnen breiden naar de Verenigde Staten. Dat schrijft TechEU. Het platform voor digitale dierengeneeskunde profiteert van de groeiende behoefte aan digitale gezondheidszorg tijdens de uitbraak van het coronavirus - een vraag die niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren toeneemt.

Vergeleken met vorig jaar is het bedrijf met 150 procent gegroeid. FirstVet heeft samenwerkingen met meer dan 40 verzekeringsmaatschappijen door heel Europa. Op dit moment is het platform beschikbaar in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Via het platform van FirstVet kunnen huisdiereigenaren een videogesprek aanvragen met dierenartsen om zo om hulp en advies te vragen als hun huisdier gezondheidsklachten heeft. De dierenartsen kunnen in het gesprek een diagnose stellen of mensen doorverwijzen naar de geschikte specialist als dat nodig is.

Als de huisdiereigenaar een verzekering heeft afgesloten met een van de partners van FirstVet, dan zijn de videogesprekken gratis. Alle dierenartsen zijn geregistreerd, gediplomeerd en beschikken over tenminste drie jaar klinische ervaring. In eerste instantie zullen de dierenartsen de baasjes adviseren wat ze thuis kunnen doen om de klachten van hun huisdier te verhelpen. Als dat niet voldoende is kunnen ze een verwijzing geven voor een specialist.