België start met test corona-app bij 10.000 mensen

ANP | 18 september 2020 | 11:34 | Foto: ©ANP België start met test corona-app bij 10.000 mensen

De Belgische corona-app Coronalert is vanaf vrijdag beschikbaar voor een beperkte testgroep van 10.000 mensen. Het doel van de app is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat meldt Tweakers. Eind deze maand zou de app voor iedereen te downloaden moeten zijn.

De Belgische omroep VRT meldt wel dat er bij sommige mensen downloadproblemen zijn waardoor niet iedereen uit de testgroep de app heeft kunnen downloaden. Blijkbaar concentreert het probleem zich bij Androidgebruikers, hoewel niet alle Androidgebruikers er last van hebben.

De test duurt tien dagen. Deelnemers van de testgroep zijn personeelsleden van grote bedrijven en organisaties zoals de Katholieke Universiteit Leuven, Ernst & Young en ziekenhuizen. Ook medewerkers van de Vlaams-, Waals- en Duitstalige overheden krijgen toegang tot de app.

De app is al intern getest en dat zou goed zijn verlopen. Op dit moment bevindt de app zich in bèta, vanaf 28 september moet hij voor iedereen te downloaden zijn. In de loop van oktober zou de app samen moeten kunnen werken met de Nederlandse Coronamelder-app en andere Europese corona-apps. De Europese Commissie regelt een brugfunctie voor de backend van de verschillende apps zodat gebruikers geen nieuwe app hoeven te downloaden zodra ze naar een ander Europees land reizen.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.