Apple ligt overhoop met Facebook en Microsoft over gamingapps

ANP | 7 augustus 2020 | 16:25 | Foto: ©ANP Apple ligt overhoop met Facebook en Microsoft over gamingapps

Facebook en Microsoft hebben kritiek geuit op Apple’s regels die het voor hen onmogelijk maken om gamingapps uit te brengen in de App Store. Dat schrijft The Verge. Microsoft mag zijn xCloud-app, waarmee games gestreamd kunnen worden, helemaal niet uitbrengen voor iPhones en iPads. Facebook moest kleine minigames uit zijn Gaming-app schrappen, waarmee gebruikers nu alleen livestreams van andere spelers kunnen bekijken.

"iOS-gebruikers krijgen nu een inferieure ervaring ten opzichte van Android-gebruikers," zegt Facebook-directeur Sheryl Sandberg tegen The Verge. Het verbod is opmerkelijk, omdat de minigames wel in de gewone Facebook-app zitten. "Daar moeten we ze ook al jarenlang ver weg verstoppen," zegt gaming-directeur Vivek Sharma tegen de techwebsite. Van Apple mogen apps wel kleine spelletjes bevatten, maar mag dat niet het hoofddoel van de app zijn. Bij Facebook Gaming zou dat wel het geval zijn.

Microsofts xCloud laat spelers met een abonnement ruim 100 Xbox-games op hun mobiele telefoon spelen via streaming. Ook dat mag van Apple niet: het bedrijf wil individuele games kunnen controleren voordat ze op iPhones beschikbaar komen. Het vergelijkbare Google Stadia is daarom eveneens verboden. Microsoft vindt dat Apple "gamingapps doorlopend anders behandelt en soepelere regels hanteert voor apps die geen games zijn".

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.