3D-schetsplatform helpt bij het sneller ontwikkelen van producten

ANP | 17 september 2020 | 10:56 | Foto: ©ANP 3D-schetsplatform helpt bij het sneller ontwikkelen van producten

Gravity Sketch is een startup uit Londen die 3D-designsoftware ontwikkelt. Een van de meest belangrijke features van deze software is dat teams die op afstand van elkaar werken gemakkelijk direct in 3D schetsen kunnen ontwikkelen voor nieuwe prototypes, ook in VR.

Nu werken teams van verschillende disciplines vaak met verschillende programma’s om prototypes te schetsen en dat bemoeilijkt de samenwerking. Door de toevoeging van VR kan er ook live via de programma’s worden ontworpen, ook als mensen zich niet fysiek in dezelfde ruimte bevinden.

Omdat consumenten steeds sneller nieuwe producten verwachten, moet de productietijd flink worden teruggeschroefd. Een element dat de productietijd vaak vertraagd is dat teams veelal in eerste instantie aan 2D-schetsen werken en dan daarna nog de omslag moeten maken naar 3D. Daarbij komen dan plots allerlei problemen aan het licht, bijvoorbeeld op het gebied van onderlinge verhoudingen, en dan moet iedereen weer terug naar de tekentafel. Door direct in 3D te ontwerpen kan de hele 2D-stap uit het proces worden gehaald.

Volgens TechCrunch heeft de startup in een recente investeringsronde 3,7 miljoen dollar opgehaald. Bedrijven als Ford, Nissan en Reebok zouden het platform al gebruiken, net als zo’n 60 universiteiten wereldwijd.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.