Studenten TU-Delft ontwerpen pakketbezorgende robothond

ANP | 3 juli 2020 | 11:18 | Foto: ©ANP Studenten TU-Delft ontwerpen pakketbezorgende robothond

Bij de Ontwerpwedstrijd Werktuigbouwkunde heeft een groep studenten de eerste prijs bemachtigd met ‘De Scarabee’: een robothondje dat pakketten tot 10 kilo kan vervoeren.

De studenten kregen de opdracht om een karretje te ontwerpen dat een pakket moest kunnen vervoeren over een route met obstakels. Alleen wielen zijn dan niet genoeg - het ‘hondje’ moet over de obstakels kunnen klauteren zonder het pakket te verliezen of beschadigen.

Vanwege het coronavirus moest het proces worden aangepast. In plaats van samen in een werkplaats naar hartelust te kunnen knutselen moesten de studenten vanuit huis aan een digitale simulatie werken. Vervolgens werden er een tiental ontwerpen uitgekozen die door medewerkers op de werkplaats van de faculteit tot een prototype zijn gemaakt.

In balans

Het winnende ontwerp beschikt over zes poten, waarbij er twee tegelijk kunnen worden opgetild om obstakels te overwinnen. Zo blijft het gewicht gelijkmatig verdeeld en wisten de studenten te voorkomen dat het karretje omvalt of uit balans raakt.

Het robothondje is bedoeld om pakketbezorgers te helpen bij hun werk, niet om ze te vervangen. Met een robot als de Scarabee kunnen bezorgers blessures voorkomen door het zware werk aan het karretje over te laten.

Meer weten over Huawei en Digitale Transformatie? Klik hier.